ImpulsA weekends

Jarenlang was het de traditie dat er vanuit de Zomeruniversiteit Antroposofie jaarlijks een jongerenweekend georganiseerd werd. Sinds 2021 is het idee ontstaan om dit meerdere malen per jaar te laten plaatsvinden. We stellen de weekends open voor iedereen die geïnteresseerd is in de antroposofie en in het ontmoeten van leeftijdsgenoten onder elkaar. Er is geen vaste groep organisatoren, de weekenden worden door diegenen geregeld die inspiratie hebben om een weekend te organiseren. We staan open voor elke inbreng die iemand wil en kan bieden. De rode draad van de weekends blijft de antroposofie en de ontmoeting tussen generatiegenoten. We hanteren voor de ImpulsA weekends de leeftijd van 18 tot 45 jaar.

Sinds 2023 gebruiken we de naam ImpulsA weekend in plaats van jongerenweekend. De naam jongerenweekends is niet afdoende dekkend voor de intenties die we als groep hebben. Daarnaast zijn vele mensen al volop actief in het werkleven en werd de term ‘jongeren’ vooral met tieners geassocieerd.

Als je op de hoogte wil blijven van onze activiteiten kan je je aanmelden voor onze nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken. In onze nieuwsbrief worden de ImpulsA weekends uitgebreider toegelicht en kan je je aanmelden om deel te nemen.

Afgelopen edities:
30 april – 2 mei 2021: thema ‘impuls’
8-10 oktober 2021: thema ‘initiatief’

7-9 januari 2022: thema ‘op weg naar de open wil’
25-27 maart 2022: thema ‘Opstanding’
8 – 10 juli 2022: thema ‘Mid-Zomer’
9 – 11 september 2022: thema: ‘Michaelstijd’
5 – 8 januari 2023: thema: ‘De twaalf heilige nachten’