Ontstaan

ImpulsA is ontstaan in 2020 vanuit de verbondenheid en samenwerking van 6 jonge mensen. Het was op een vergadering van de Zomeruniversiteit Antroposofie (ZUA) dat de aanwezige organisatoren (Pieter, Melanie, Mattias, Roxanne, Hannes en Annemiek) erkenden dat de oorspronkelijke impuls die aan dit initiatief ten grondslag ligt, vele vormen kan aannemen. Enkele initiatiefnemers van de ZUA voelden dat voor hen de tijd gekomen was om de ZUA los te laten, echter  niet de oorspronkelijke impuls! Samen kwamen we tot de erkenning dat in onze groep, in onze kleine gemeenschap, verschillende impulsen leven die allemaal die ene impuls dienen: de antroposofie in de wereld brengen.

Gedurende onze samenwerking aan de ZUA, hadden we geoefend in het vormen van een nieuwe gemeenschap, één die de individualiteit erkent en die vanuit die erkenning samenwerking vormgeeft. Een gemeenschap waarin we elkaar in onze missies ondersteunen en onze kwaliteiten inzetten voor het geheel. 
Het was dat soort oefenen dat ons nu hielp om ImpulsA als ‘levende idee’ te ontvangen en het verlangen kenbaar maakte om, voorbij de grenzen van de ZUA, elkaar te ondersteunen in het vormgeven van onze (gezamenlijke) impulsen. 

Ondertussen zijn we al wat verder. ImpulsA is beginnen leven onder enkele jongeren en er hebben reeds zaadjes gekiemd! Zo was er het verlangen naar een jongerenwerking en die werd opgepakt! Er hebben reeds verschillende jongerenweekends (nu ImpulsA weekends) plaatsgevonden en er staan er al volgende gepland! Er is een netwerk aan het ontstaan van jonge mensen die al dan niet reeds vertrouwd zijn met de antroposofie en die elkaar op een intentionele en verbindende manier willen ontmoeten. 

Verder is er een heel nieuw initiatief ontstaan, Alchemie van het alledaagse – jaartraject antroposofie en levenskunst. Dit initiatief werd in samenwerking met ImpulsA vorm gegeven.

Op deze manier groeit de gemeenschap van (jonge) mensen die zich wil inzetten voor deze impuls om Antroposofie in de wereld te brengen, op een manier die aansluit bij de Tijdsgeest en bij wat de toekomst van ons vraagt!

Onderstaand gedicht is voor ons een uitrdukking van wat wij als diepere impuls in onszelf waarnemen en die wij met ImpulsA mee willen dienen: 

There is a knighthood of the 21st century
whose riders do not ride through the darkness of 
physical forests, as of old, 
but through the forest of darkened minds.
 
They are armed with a spiritual armor,
And an inner sun makes them radiant.
Out of them shines healing, 
healing that flows from the knowledge of the human being as a spiritual being. 
 
They must create inner order, inner justice,
peace and conviction in the darkness of our time.
They must learn to works side by side with angels.

 
Karl König